fredag 15 april 2011

Teoretisk rytmavslut

Nu får vi ingen mer teori & rytm! =(

Ja, de glada ettorna har förstås nästa år att se fram emot medans vi tvåor får kämpa vidare inom dessa kunskapsområden på egen hand framöver. Visst har vi verktyg för det! Jag har till och med lust så att det knakar! Synd att det inte finns någon musikaffär här i stan, jag vill verkligen ha ett notlinjerat anteckningsblock...

På rytmen så filmade jag litegrann (köpte mig en ny telefon igår som jag glatt lattjat med!). Vi hade jättekul! Jag älskar rytm och till min stora glädje så lirade vi lite 7-takt på djembe. Denna underbara taktart hop-parad med den där fantastiska trumman. Den där kombinationen är ju lysande, men ändå ganska ovanlig eftersom djemben kommer från Västafrika och 7-takt är som mest vanligt i mellanöstern. Nyskapande! Även om det kanske inte var så jätteradikalt...


På rytmen så filmade jag litegrann (köpte mig en ny telefon igår som jag glatt lattjat med!). Vi hade jättekul! Jag älskar rytm och till min stora glädje så lirade vi lite 7-takt på djembe. Denna underbara taktart hop-parad med den där fantastiska trumman. Den där kombinationen är ju lysande, men ändå ganska ovanlig eftersom djemben kommer från Västafrika och 7-takt är som mest vanligt i mellanöstern. Nyskapande! Även om det kanske inte var så jätteradikalt...

Vi gjorde också egna kompositioner enligt en härligt enkel men ändå kreativ mall.

Ickeinstrumentsgruppen:

Skrammelinstrumentgruppen:

Stränginstrumentgruppen:

Sen satte vi förstås ihop alltihop på slutet. Det var ballt! Kolla in det här =) Starten är lite rörig... har du bråttom så hoppa 35 sek fram med en gång vettja!Idag har vi också vårstädat i våra salar. Så om ni kikar riktigt noga, visst ser ni vad fint det är på hyllorna i bakgrunden? För visst är ni några stycken som läser den här bloggen? Det har ju varit lite knapert bland kommentarerna så jag börjar undra...

/ Josefine

torsdag 14 april 2011

Vem är vem i bandet?

Idag har har vi varit på konsert och kollat på våra polare från Musikprofil. De lirade låtar från 1950-talet och fram till idag. Det var härligt att se! Några av låtarna hade de gjort själva -kreativt!

Ettorna har haft ensemble under Petters handledning idag. Det var Pelle som bestämde låt, nån pistolblommig dänga =) Det lurigaste med hela lektionen var att ett par stycken i gruppen fick en roll tilldelad utan att Pelle (som alltså ledde utlärningen av låten) visste om vem och vilken. Rollfördelningen gjorde att det uppstod många knasiga situationer, bland annat kaos! Det hela ordnades upp på slutet så ni behöver inte vara oroliga, kul var det i alla fall!

/ Josefine

onsdag 13 april 2011

Tänker vi anta kommunen?

Hela förmiddagen har vi sysselsatt oss med att börja fundera på vilka krav vi vill (och inte vill) ställa på de som söker till Musikhandledarlinjen. Vad krävs av en person för att vi ska kunna tro att den kan bli en bra musikhandledare? Ja, det är vad jag kallar en bra fråga det! Diskussionerna lär med stor sannolikhet fortsätta...

Birgitta Thole
Efter lunch hade vi delat schema. Ettorna hade lots med Elin & Pelle. De spelade olika rytmer på djembe och sjöng om att de "sitter på ett berg när solen just gått ner". Det måste ha varit fantastiskt!

Jag och de andra tvåorna hade projekttid, så vi gjorde olika saker allihop. Just jag la ut en text om musikhandledaren Birgitta Thole hemsidan som jag håller på och jobbar med.

Innan dagen var slut samlades nästan alla i den största salen på skolan. Där satt det fullt av folk från kommunförbundet! De hade kommit in önskemål till linjen om att vi skulle "göra något". Så vi tågade in med en tjusig variant av afrikansk stöveldans samtidigt som vi sjöng en gammal svensk slagdänga om att ta av sig stövlarna när man kommer hem. När vi fått fokuset i rummet lärde vi ut en trevlig sifferpolska. Kul!

/ Josefine

tisdag 12 april 2011

Praktikavslutningar

Idag har de flesta av oss haft terminens eller till och med linjens sista praktik! Själv är jag nöjd och belåten när jag tänker tillbaka på hur fint jag haft det på mina platser. Just jag har haft tre olika. Jag har varit på ett dagis, haft en sångteknikgrupp och lett musikverksamhet mest i ensembleform på en motivationsutbildning(Läslust) som ges här på folkhögskolan.

Det var lite sorgligt att veta om att dagens pass är de sista med just de här grupperna. Men det är fint att få höra från deltagarna att de har uppskattat våra stunder!

Ibland får man fina minnen i form av fysiska prylar:

En blomma som Isa fick i avslutningspresent från dagcentret där hon varit och haft praktik ihop med Elin.


Så här fint har jag det på mitt skrivbord!
 
En teckning från ett dagisbarn som jag och Elin fick härom veckan. Vi fick ett jättefint påskkort från alla barnen idag också, men är så nytt att jag inte hunnit ta kort på det än =)

En peppande bild och text som jag och Joanna fick från två av våra Läslustare!


Det är viktigt det vi gör - vi berör!

/ Josefine

måndag 11 april 2011

Musikhandledarna i radio!

Nu var det längesen det uppdaterades... Det har hänt en hel del sen sist! Snön har börjat smälta bort, sakta men säkert. Solen skiner som vanligt över Härnösand och en och annan krokus skymtar intill husväggarna.

I fredags var jag, Sofia & Rikard med i radio! Vi spelade två låtar och pratade litegrann om folkmusik, vår och musikhandlederi. Lyssna på programmet här.


Isa Karlsson

Dagens lotsar här på linjen är Isa & Rikard. Vi har fått vara med om ett busigt och stämningsskapande musikpass som Isa kanske kommer att göra "på riktigt" till hösten. Isa har nämligen fått ett vikariat på ett dagis i Stockholm -GRATTIS! =D, så hon kommer ta ett sabbatsår här ifrån linjen.

Sen sist det skrevs här har vi hunnit med att ha två gästlärare. 2:orna har fått träffa Göran Berg och pratat massor med honom om hur livet kan se ut efter linjen. Det öppnades många nya tankar i alla fall för mig kring var och hur jag kan jobba =)

Vi har också haft Reinhold Peter som gästlärare i vad vi kallar för musikhandlederi. Det var riktigt roligt och inspirerande. Reinhold har nästan "bara" musikhandledarlinjen i sin utblidningsryggsäck, så det var verkligen häftigt att höra att han ALDRIG gått arbetslös! Det kallar jag inspiration, såhär 2 månader innan jag är färdig med linjen... Pirrigt!

Tjo la hopp!

/ Josefine