torsdag 24 februari 2011

Galen danslärare i snow-suit

Idag när vi var på väg till Uttern för att käka lunch så stötte vi på vår danslärare Susan som vi haft vid fyra tillfällen under våren. Hon låg i en snödriva på sidan av gångvägen med huvudet nertryckt i snön och sprattlade. Vi förstod genast vad som var på gång! Igår berättade hon nämligen för oss att hon verkligen har längtat i 6 veckor efter att slänga sig i snön och rulla runt. Hon delade också att hon hade fått tag på en heltäckande vinteroverall för 64 kr på Erikshjälpen, så nu kunde hon äntligen kasta sig ut och låta sig hänryckas av vintern. Sagt och gjort, här är resultatet!

 

Susan kunde många imponerande snötrick. Hon kunde bland annat rulla nerför en back på beställning. Ja, man skulle kunna tro att snö var hennes naturliga element. Notera ansiktsuttrycket när hon kommit ner.

Susan har vikarierat på folkis i 6 veckor och drar nu vidare på nya äventyr i världen. Hejdå Susan!


Dagens bloggskribent: Isa

STOMP

Stomp och dans 
med gästlärare Karl Dyall

Karl Dyall är både koreograf, dansare,
 kompositör, skådis och musikalartist.
 Förra veckan hade vi Karl Dyall som gästlärare i Stomp och dans. Karl Dyall är både koreograf, dansare, kompositör, skådis och musikalartist och känd från bl a musikalen "Singin' in the rain", Emilio i TV-serien Rederiet och som brandmannen Luther i NileCity 105,6. 

Under onsdagen pratade vi en del om likheterna mellan musik och dans. Vi jobbade vi med att uttrycka olika korta sekvenser (t ex ett ord, en känsla, en händelse) med rörelser/dans och sedan satte vi ihop gruppkoreografier med utgångspunkt i dessa. I koreografierna kunde man t ex skåda Rikards möte med en tiger, Tomas föreställandes ett trumskinn eller Micaela som vaknat upp med en kaktus i håret.

   
Vilken dansklass! Balettakademin nästa?Under torsdagen jobbade vi med STOMP som är en slags kombination av slagverk och rörelse. Man använder kroppen och olika vanliga föremål för att åstadkomma ljud och rytmer. Vi jobbade denna gång enbart med kroppen för att göra ljud (klappa på olika delar av kroppen, stampa osv). Vi hade en mycket trevlig dag och detta resulterade i en ganska ordentligt ball koreografi. Kolla in videoklippet ovan. FAME! I wanna live forever! /Musikhandledarna genom Isa

Karl Dyall fångad på fotografi mitt i det legendariska FAME-hoppet.