tisdag 1 mars 2011

Gästlärare: ENSEMBLE

ENSEMBLE - olika musikstilar
med gästlärare Bo Ekdahl
 
 

Vår gästlärare Bo lär ut komp till Pelle
 I torsdags och fredags hade ettorna gästlärare Bo Ekdahl från Stockholms musikskola på besök för att jobba med olika genrer i ensemble. Bo är en mycket sympatisk ung man som är utbildad musiklärare, men som har många fina musikhandledar-kvalitéer och ett lustfyllt och enkelt förhållningssätt till musiken. Vi hade två riktigt roliga och givande dagar där vi fick djupdyka i olika musikstilar och spela massa ihop.


Koncentration och glädje!
Under torsdagen jobbar vi med reggae, country och blues.Vi får massa enkla tips på hur man kan göra för att en låt ska låta som en viss musikstil. Vi kör en enkel låt i reggae å sedan country. Broder Jakob. Helt genialiskt. Den har bara ett ackord (vi kör den i A-dur) och på så sätt går det väldigt snabbt att komma igång i ett gemensamt sväng. Väldigt enkelt. Skönt. Yes. Vi roterar hela tiden mellan instrumenten så alla får chans att spela på allting under varje genre. Vi får lära oss grundkomp på trummor, bas, gitarr, piano samt diverse percussion och skrammel. När vi kört en låt ett tag och börjar fatta galoppen får vi själva välja en låt som vi kör i den genre vi jobbar med.   
Joanna får instruktioner

  

Under fredagen bekantar vi oss med Latin, Soul och Rock och kommer in i riktigt sköna musikflöden tillsammans. När vi jobbar med Latin kan man riktigt känna hur temperaturen höjs i rummet och blodet börjar pulsera i sambatakt i ådrorna. T ex kan man spela rytmen "Rull-trappa, Rull-trappa" på Guiro/gurka och det låter fränt och svängigt som bara den!
  
 

R e g g a e, c o u n t r y, B L U E S, R O C K, l a t i n & s o u l ! R e g g a e, c o u n t r y, BLUES, R O C K, l a t i n & s o u l ! R e g g a e, c o u n t r y, B L U E S, R O C K, l a t i n & s o u l ! 


                     
 Dessa dagar bara svischade förbi och vi har fått med oss många tips och verktyg som är användbara om vi ska jobba med ensemble i olika grupper i framtiden!
Gästlärar-blogger: Isa

1 kommentar:

  1. Wow! Ni verkar ha haft riktigt kul =)

    SvaraRadera