fredag 4 december 2009

Nya bilder
Hej!

Nu lägger vi upp några tjusiga bilder från vår utbildning.

Först bjuder vi på trevliga och mysiga bilder från vårt läger som vi hade i början av terminen. Vi spelade, lekte och lagade mat tillsammans. Dagarna började med en trevlig morgonsång, skriven av de som hade ansvar för frukosten. Härligt att vakna till musik.

En viktig del av vår utbildning är den så kallade lotsen. Det går ut på att träna ledarskap. Vi arbetar två och två och ansvarar för ett par lektioner med våra klasskompisar. Lotstiden är inte lärarledd, men det är mycket lärorikt och givande, och vad som helst kan hända, allt från ensemble till lekar, tävlingar, låtskriveri och drama. Varje pass avslutas med en ”runda”, det är en form av utvärdering där var och en får ge konstruktiv kritik. Här kommer några bilder från en lots då Peace and love var temat. Vi fick bland annat bilda grupper och spela låtar från 70-talet, som vi sedan framförde för varandra. En väldigt rolig eftermiddag i kärlekens tecken.

Vi bjuder även på ett antal bilder från vårterminen. Christina Kjellsson var gästlärare hos oss i två dagar. Temat var låt- och textmakeri. En av uppgifterna var att skapa avslappningssånger i grupp, en annan att skriva sånger där en boll ingick. Christina har arbetat mycket inom omsorgen och har stor erfarenhet av att skapa sånger och rörelselekar som fungerar bra i den målgruppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar