fredag 2 oktober 2009

Musikhandledarlinjen – Härnösands folkhögskola

Äntligen!

”Här är vi allihopa, alla som vill vara med, vi ska sjunga och dansa, ja, det ska ni nog få se.” Välkommen till musikhandledarnas blogg! Här kan du följa oss, få information om utbildningen och få glimtar av vad vi hittar på, i både text och bild.

Nu har höstterminen startat och på Musikhandledarlinjen sjuder det av liv. Den 24 augusti intogs klassrummet av 22 sommarfräscha och förväntansfulla musikhandledarstudenter. Tolv av oss går andra året och tio är helt nya. Hittills har vi haft en intensiv men rolig tid tillsammans. Terminen började med läger på Lögdö Bruk, vädret var på vår sida och vi hade fyra dagar med mycket bus och musik. Tyvärr hade höstförkylningarna hunnit, slå till så några av oss blev tvungna att åka hem och kurera oss.

Kreativitet är en viktig ingrediens på linjen och många nya sånger har redan skapats. I gruppen finns en stor spelglädje och mycket av vår fritid ägnas åt att jamma tillsammans. Vi tar gärna emot förfrågningar om olika spelningar. Vi gör aktiv reklam för oss själva och håller på med att skapa en egen webbsida också. Tack vare vår stora diversitet, kan vi bjuda på olika genrer. Gemensamt har vi spelglädjen och inspirationen att rycka med publiken. Några veckor sedan underhöll några av oss på en middag för personal från Specialpedagogiska skolmyndigheten. Vi bjöd på tre låtar, bland annat en irländsk folklåt som vi spelade på lägret en hel natt. Det blev mycket uppskattat, entusiasm smittar av sig!

Vi kommer att uppdatera bloggen regelbundet och bjuda på bilder och ljudklipp, välkommen att titta in!

4 kommentarer:

 1. Snyggt jobbat! Roligt att se hur långt ni kommit! Riktigt snygg logga förresten. Snart ska jag köpa en kamera så ni kan fotografera. Men jag upptäckte lite lågvatten på ekonomisidan så jag ska fråga Hasse om ni får låna en kamera fram till årsskiftet då det kommer in nya fräscha tusen lappar till muhl.
  Kram Mia

  SvaraRadera
 2. Kul att ni är igång med bloggen. Lycka till! Men ni skulle kunna välja större text så blir det lättare att läsa för alla...
  Hälsningar Kristian H

  SvaraRadera
 3. Halelalojsan!
  Önskar er alla lycka till, både med utbildningen och med bloggen! Bra initiativ!
  /Cariola Hansson
  Ordförande Musikhandledarföreningen

  SvaraRadera
 4. Aha, ny outfit... den där gubben gillar jag! Jag tror det är Hans Ödmark som gjort den.. Ser fram emot fortsättningen. Mia

  SvaraRadera