torsdag 24 februari 2011

STOMP

Stomp och dans 
med gästlärare Karl Dyall

Karl Dyall är både koreograf, dansare,
 kompositör, skådis och musikalartist.
 Förra veckan hade vi Karl Dyall som gästlärare i Stomp och dans. Karl Dyall är både koreograf, dansare, kompositör, skådis och musikalartist och känd från bl a musikalen "Singin' in the rain", Emilio i TV-serien Rederiet och som brandmannen Luther i NileCity 105,6. 

Under onsdagen pratade vi en del om likheterna mellan musik och dans. Vi jobbade vi med att uttrycka olika korta sekvenser (t ex ett ord, en känsla, en händelse) med rörelser/dans och sedan satte vi ihop gruppkoreografier med utgångspunkt i dessa. I koreografierna kunde man t ex skåda Rikards möte med en tiger, Tomas föreställandes ett trumskinn eller Micaela som vaknat upp med en kaktus i håret.

   
Vilken dansklass! Balettakademin nästa?Under torsdagen jobbade vi med STOMP som är en slags kombination av slagverk och rörelse. Man använder kroppen och olika vanliga föremål för att åstadkomma ljud och rytmer. Vi jobbade denna gång enbart med kroppen för att göra ljud (klappa på olika delar av kroppen, stampa osv). Vi hade en mycket trevlig dag och detta resulterade i en ganska ordentligt ball koreografi. Kolla in videoklippet ovan. FAME! I wanna live forever! /Musikhandledarna genom Isa

Karl Dyall fångad på fotografi mitt i det legendariska FAME-hoppet.

 

2 kommentarer:

  1. Härligt! Men var är ni? Lokalen ser ju helt fantastisk ut! Där vill jag också vara!!!

    SvaraRadera
  2. Josefine Persson25 februari 2011 15:19

    Ja, det var jättehärligt! Vi höll till i dans och yoga-lokalen ovanpå vandrarhemmet mitt i stan. Till höger om domkyrkan så att säga =)

    SvaraRadera